Elke vakantie organiseren de jeugddienst en het OCMW samen met een superploeg animatoren en kinderbegeleidsters speelpleinwerking.Hoe ziet zo een dag eruit?
Een dag op het speelplein begint om 9.30 uur Kinderen kunnen gebracht worden tot 10 uur. Daarna sluit het poortje om met de hele ploeg aan de dag te kunnen beginnen. Voor de vroege vogels is er vanaf 7 uur vooropvang voorzien door de Buitenschoolse Kinderopvang.

Tussen 12 en 13 uur gaat het poortje opnieuw open en kunnen de kinderen afgehaald of gebracht worden. Zij kunnen bijvoorbeeld thuis gaan eten of maar een halve dag komen spelen. Na 13 uur starten de activiteiten opnieuw en is het niet de bedoeling dat er nog kids gebracht of afgehaald worden.

Vanaf 16 uur kan iedereen opgehaald worden. Om 16.30 uur gaan alle kinderen die nog niet opgehaald zijn naar de naopvang die tot 18 uur duurt. De voor- en naopvang wordt apart afgerekend door de Buitenschoolse Kinderopvang.

Leeftijd en locaties
De speelpleinwerking gaat op twee verschillende locaties georganiseerd naargelang de leeftijd van de kinderen:
-        Voor de smurfen (3- tot 5-jarigen) wordt voor- en naopvang en speelpleinwerking aangeboden in de L. Carréstraat 2A te Hallaar. De kinderen worden begeleid door de begeleid(st)ers van de Buitenschoolse Kinderopvang.
-        Voor de kabouters (6 en 7 jaar) en de groot pleiners (8 – 12 jaar) worden voor- en naopvang en speelpleinwerking aangeboden op de Boonmarkt 15. De kinderen worden begeleid door jonge vrijwilligers, enkele jobstudenten en de speelpleincoördinator.

Prijs
Een dag op het speelplein kost 3,50 euro voor kinderen die binnen Heist-op-den-Berg wonen. Voor kinderen van buiten Heist-op-den-Berg kost een dag op het speelplein 5,50 euro. Kinderen met een vrijetijdskaart betalen 0,70 euro per dag.

De betaling van de voor- en naopvang wordt afzonderlijk geregeld. Je krijgt hiervoor een overschrijvingsformulier met een gedetailleerd overzicht van de genoten opvang. Per begonnen halfuur wordt een bepaald bedrag aangerekend.

Inschrijven en betalen
Het is verplicht om je kinderen minstens 7 dagen op voorhand in te schrijven voor de speelpleindagen waarop ze graag willen komen. Inschrijven kan tijdens de openingsuren ter plaatse op de jeugddienst of telefonisch, maar nooit via mail. De inschrijvingen voor de kleine vakanties starten 2 weken voor de vakantie. De inschrijvingen voor de zomervakantie starten op de inschrijfdag. Deze datum wordt tijdig gecommuniceerd in onder andere de Lollie en de gemeentekrant.

De betaling van de inschrijving dient steeds op voorhand te gebeuren, anders kunnen wij de plaats van uw (b)engel niet garanderen! Betalen kan enkel op de jeugddienst tijdens de openingsuren, er kan ook met bancontact betaald worden.

Wanneer een kind om een geldige reden (ziekte, ongeval, …) niet kan meedoen aan de speelpleindag, kan je het geld terugkrijgen indien je een doktersbriefje binnenbrengt. Je kan bovendien kosteloos annuleren wanneer je dit ten laatste 7 dagen vóór de speelpleindag doet. Indien deze termijn niet wordt gerespecteerd of je komt niet opdagen, is er geen terugbetaling mogelijk! Annuleren kan op de jeugddienst, via mail of via telefoon. Wij vragen telkens te verwittigen indien je niet aanwezig kan zijn. Zo hebben kindjes op de reservelijst toch nog de kans om mee te doen.

Contact
Voor meer informatie over de speelpleinwerking kan je altijd terecht op de jeugddienst of op het speelplein tijdens de vakanties. Tijdens de schoolvakanties kan je het speelplein contacteren op het nummer 015 25 11 30. Meer informatie over de speelpleinwerking vind je in de brochure.

Voor meer informatie over de voor- en naopvang kan je altijd terecht bij de dienst Buitenschoolse Kinderopvang van het OCMW (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., tel. 015 25 76 98).

Events

<<  October 2018  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Contact

De Sporthal
Lostraat 48 A
2220 Heist-op-den-Berg
tel. 015 75 86 57 
sportenjeugd@heist-op-den-berg.be    

Openingsuren:
Ma: 9 tot 12 uur en 14 tot 19 uur
Di, do: 9 tot 12 uur en 14 tot 16 uur 
Wo: 14 tot 16 uur
Vr: 9 tot 12 uur 
Je kan ook een afspraak maken buiten deze uren.

Volg ons op facebook: www.facebook.com/jeugddienst.heist